Webcam Terschelling Dellewalbaai

Nog geen Waddenfondsbijdrage voor Dellewal

De Stichting Natuurherstel Baai Dellewal doet nog geen subsidieaanvraag bij het Waddenfonds, schrijft de Leeuwarder Courant vandaag.

Aanvragen voor een subsidie van het fonds kunnen sinds begin deze maand weer ingediend worden. Ditmaal wordt er 24 miljoen euro verdeeld. De Stichting doet deze ronde echter nog niet mee.

Ook bij de vorige ronde, in oktober 2014, liet de Stichting een aanvraag schieten. “De papieren rondkrijgen is vrijwel gelukt, en hoewel het Waddenfonds inhoudelijke positief tegenover ons plan lijkt te staan, hebben we toch besloten de aanvraag uit te stellen. Dat doen we mede op aanraden van datzelfde Waddenfonds. Het geval is namelijk dat er nog steeds een beslag op de Baai-gronden ligt; de beslaglegging door de Fa. WestCord betreft het duingebied van de (oude) burgemeesterswoning tot aan Hanskedune (StayOkay)”, zei de stichting in oktober.

Vorige week deed de rechter uitspraak over de beslaglegging, dus is het logisch dat de vraag opkwam of er dit keer wel een subsidie zou worden aangevraagd.

Eén van de belangrijkste voorwaarden van het Waddenfonds is echter dat de gemeente akkoord moet zijn met de plannen.

De komende tijd wil de stichting weer gesprekken gaan voeren met de gemeente. Omdat dit tijd kost, is besloten deze ronde niet mee te doen. Hoe eerder een plan ingediend wordt bij het Waddenfonds, hoe groter de kans is op een subsidie namelijk.