Categorieën
Algemeen

Dwangsom voor gemeente door huiseigenaren Midsland aan Zee

De huiseigenaren van woningen in Midsland aan Zee leggen de gemeente Terschelling gezamenlijk een dwangsom op. Ze eisen duidelijkheid rondom het geplande badhotel in het plaatsje. Dat schrijft de Leeuwarder Courant vandaag.

In augustus vorig jaar werd duidelijk dat er, van rechtswege, een vergunning verleend was voor de bouw van een nieuw badhotel in Midsland aan Zee.

Het pand is een herbouw van een in 1935 gebouwd badhotel aan het strand van Midsland aan Zee. De Duitse bezetters braken het in 1943 af. Iemke Rijf uit Midsland wil het pand dat zijn opa destijds liet bouwen nu graag herbouwen.

Badhotel Midsland
Badhotel Midsland oud

Verschillende partijen hebben geprotesteerd tegen de bouw van het hotel, waaronder de huiseigenaren uit de omgeving en Rijkswaterstaat. De huiseigenaren leggen de gemeente nu een dwangsom op.

Deze dwangsom bedraagt €20 per dag dat de gemeente nog geen antwoord gegeven heeft op ingediende bezwaren. In totaal werd er door 26 partijen bezwaar gemaakt tegen de verleende vergunning.

Het advies van de bezwaarschriftencommissie is tot nog toe niet openbaar gemaakt, terwijl dat al wel had gemoeten. Ook van het college zelf is nog geen reactie gekomen.

Tegen de Leeuwarder Courant zegt wethouder Jeltje Hoekstra dat het betreffende advies nog niet compleet is. “Kwaliteit staat voorop en dus worden we niet nerveus van 20 euro per dag met een maximum van 1260 euro. Een uitgebreid en volledig advies staat voorop, omdat dit juridische kosten in de toekomst kan beperken”.

-- Advertentie --