Stryper Wyfke boortoren

Protestlied gaswinning: Lekker laten zitten

Het protestlied tegen gaswinning op Terschelling en de bijbehorende videoclip zijn af. Het nummer is een samenwerking tussen de actiegroep GasTvrijTerschelling en de Mannen van Hee.

Tulip Oil wil graag naar gas gaan boren onder Terschelling. Eilanders en mensen die zich betrokken voelen bij het eiland, zijn fel tegen deze plannen. De gemeenteraad sprak zich eerder al uit tegen de plannen. Ook is er een petitie, die inmiddels 17 duizend keer getekend is.

Vorige maand heeft de actiegroep GasTvrijTerschelling samen met de Mannen van Hee een protestlied opgenomen. Naast de Mannen van Hee, die initiatiefnemer waren van het lied, zongen zo’n 100 mannen en vrouwen mee.

Gisteren is het volledige nummer met de bijbehorende videoclip op YouTube verschenen: