Categorieën
Algemeen

Beslissing zeevaartschoolcampus nabij

Het lijkt erop dat een definitieve beslissing over de nieuwe zeevaartschoolcampus op Terschelling opnieuw nabij is. De gemeente, de NHL en woningbouwcorporatie zijn al jaren bezig met de realisatie daarvan.

De huidige zeevaartschoolcampus voldoet niet meer aan de eisen en is inmiddels ook in mindere staat. De drie partijen spreken al jaren over een nieuwe campus in het bos tegenover de zeevaartschool, maar het proces verloopt stroef. Zo zorgde een bezuinigingsronde bij De Veste eerder al voor vertraging.

Volgens de Leeuwarder Courant lijkt een definitieve beslissing nu echt nabij. “De Veste en de gemeente Terschelling zijn er uit en de NHL heeft mondeling ingestemd. De NHL moet het alleen nog toetsen aan het wettelijk kader waarmee de hogeschool te maken heeft. Dat kost tijd”, stelt Janine Gerardts, directeur van De Veste, in die krant.

Om te mogen bouwen op de beoogde locatie, moeten een aantal orchideeën verplaatst worden. “Vanwege de winter moet dit gauw gebeuren. Tegelijk mogen de planten alleen maar worden verplaatst als de nieuwbouw van de campus definitief is. Dat is het natuurlijk nog niet”, stelt Gerardts verder tegenover de Leeuwarder Courant.

In maart van dit jaar lieten de partijen ook al weten het bijna eens te zijn over de plannen. Dat bleek uiteindelijk niet zo te zijn.

-- Advertentie --