Categorieën
Algemeen

Nieuwe veerboten Rederij Doeksen op weg naar Nederland

De twee nieuwe veerboten van Rederij Doeksen, Willem Barentsz en Willem de Vlamingh, zijn vandaag vertrokken uit Vietnam.

In juli 2016 werd in Vũng Tàu, Vietnam, gestart met de bouw van twee nieuwe veerboten voor Rederij Doeksen. De twee door het Friese Vripack ontworpen aluminium catamarans varen op het milieuvriendelijke LNG en zijn voorzien van zonnepanelen en warmteterugwininstallaties om ze zo zuinig mogelijk te maken.

Na een lange bouwperiode werden beide schepen in januari van dit jaar na enige vertraging eindelijk te water gelaten. Deze week zijn de schepen één voor één geladen op het zwareladingschip Sun Rise en vandaag zijn ze officieel begonnen aan hun reis naar Nederland.

De zeereis, via Kaap de Goede Hoop, zal naar verwachting acht weken in beslag gaan nemen. Dat houdt in dat de schepen begin mei in Harlingen aankomen, een jaar later dan vooraf gedacht werd.

In Harlingen zullen vervolgens de laatste werkzaamheden plaatsvinden en wordt het personeel van Doeksen wegwijs gemaakt op de schepen. Naar verwachting kunnen ze na de zomer volledig meedraaien in de dienstregeling.

De voortgang van de reis volg je LIVE op deze speciale pagina.

Foto’s: Rederij Doeksen, meer foto’s hier.

-- Advertentie --