Categorieën
Algemeen

Nieuwe veerboten pas in januari in dienst

De twee nieuwe veerboten van Rederij Doeksen komen niet in september, maar pas in januari in dienst. Dat heeft de reder vandaag bekend gemaakt.

In juli 2016 werd in Vũng Tàu, Vietnam, gestart met de bouw van twee nieuwe veerboten voor Rederij Doeksen. De twee door het Friese Vripack ontworpen aluminium catamarans zouden eigenlijk vorig jaar al naar Nederland komen, maar de bouw liep vertraging op doordat het moederbedrijf van de werf in de financiële problemen raakte.

Inmiddels zijn beide schepen al een aantal weken onderweg naar Nederland aan boord van een zwareladingschip, dat naar verwachting in de derde week van mei aankomt. Aanvankelijk zouden de schepen vanaf september 2019 de dienstregeling over gaan nemen, maar Rederij Doeksen stelt dit nu uit.

In een verklaring stelt Doeksen-directeur Melles dat beloofde fondsen van investeerders keer op keer uit bleven, waardoor de financiële problemen op de werf aan bleven houden. Na onderhandelingen heeft de rederij besloten de schepen vervroegd af te nemen en naar Nederland te vervoeren.

Eenmaal in Harlingen worden de schepen in eigen beheer verder afgebouwd. “Ons bouwbegeleidingsteam, dat al die tijd ook in Vietnam namens de Rederij toezicht heeft gehouden, wordt ook ingezet tijdens de afbouw en de inbedrijfstelling van de nieuwe schepen. Dit soort projecten hebben we vaker gedaan, zoals bij ms Tiger, ms Noord Nederland en grote verbouwingsprojecten van de bestaande vloot”, aldus Melles.

“Het is onze verantwoordelijkheid om de nieuwe schepen in 2019 veilig en betrouwbaar in de vaart te brengen. Na een voorlopige inventarisatie van werkzaamheden en de daarvoor benodigde tijd, hebben we besloten dat de nieuwe schepen per 7 januari 2020 in de dienstregeling gaan varen. De passagiers die al geboekt hadden voor het najaar worden hierover nu geïnformeerd.”

-- Advertentie --