Categorieën
Algemeen

Nieuwe rechtszaak om badhotel Midsland

Dertig eigenaren van huisjes in Midsland aan Zee spannen een nieuwe rechtszaak aan omtrent het te realiseren badhotel in het gebied. Dat schrijft de Leeuwarder Courant.

Rijf uit Midsland wil het badhotel dat zijn opa in de duinen van Midsland aan Zee runde, herbouwen. De Duitse bezetters lieten het in 1943 slopen, maar de grond bleef in bezit van de familie. Ook het bestemmingsplan werd sindsdien nooit gewijzigd. Een bouwvergunning werd van rechtswege verleend, nadat de gemeente het dossier te lang liet rusten.

Op de plannen is al sinds het begin veel kritiek, voornamelijk van de eigenaren van huisjes in de omgeving. Ook Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat zagen de plannen aanvankelijk niet zitten.

De huisjeseigenaren spanden al eerder een rechtszaak aan, nadat de gemeentelijke bezwaarschriftencommissie bepaalde dat de bouwplannen in strijd zijn met het bestemmingsplan, maar het college van B & W van Terschelling dat advies naast zich neerlegden. De zaak is tot op heden nog niet behandeld.

Nu wil de groep eigenaren opnieuw een rechtszaak opstarten, zo meldt de Leeuwarder Courant, vanwege gewijzigde bouwtekeningen. Op de eerste verdieping van het hotel is namelijk geen congreszaal meer getekend, maar 11 hotelkamers.

Volgens de gemeente, zo meldt de krant, zou de wijziging juist een tegemoetkoming zijn aan de bewoners, omdat het aantal verkeersbewegingen zou afnemen bij het ontbreken van een congreszaal. De eigenaren blijven echter bezwaar hebben tegen de plannen en zetten hun verzet dan ook door.

Ook de Stichting Ons Schellingerland liet al eens weten de gang naar de rechter te maken om de bouwplannen in de duinen van Midsland aan Zee.

-- Advertentie --